Gombás bulgurral töltött kelkáposzta
Elkészítés lépései
A bulgurt puhára főzzük. Amikor kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a paradicsomkonzerv felét. A nagyon apróra vágott gombát a hagymán megfuttatjuk, azt is beletesszük, és az egészet fűszerezzük. Összekavarjuk, kicsit állni hagyjuk.
A kelkáposztaleveleket leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Mindegyik levélbe teszünk a töltelékből egy púpos evőkanállal és szorosan feltekerjük.
Olívaolajjal kikent jénaiba sorakoztatjuk, a tetejét leöntjük a kissé felhigított maradék paradicsomlével, és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt kb. 35-40 percig sütjük. Amikor minden puha, levesszük a fóliát, sajttal megszórjuk a tetejét és pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Kiváló diétás étel, és nagyon finom!
Hozzávalók
Töltött kelkáposzta
8-10 db
20-30 dkg (lehet konzerv is, én abból készítettem)
Készíts róla egy képet és töltsd fel!