Töltött spárga tök
Próbálom az idény zöldségeket változatosan felhasználni. Úgy gondoltam ez a friss gyenge, zsenge tököt érdemes megtölteni egy különleges töltelékkel. Annál többre érdemes, hogy mindig csak tök főzeléket főzzünk belőle.
Elkészítés lépései
A tököt félbe vágjuk hosszában és kivágjuk a magházat. Ha elég gyenge, akkor nem kell blansírozni, csak besózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk amíg a töltelék elkészül.
Az olajon a kockára vágott hagymát megdinszteljük csipet sóval majd rárakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pároljuk. Amikor kezd zsírjára sülni akkor rászórjuk a felszeletelt gombát és pirítjuk tovább együtt.
Végül megszórjuk pirospaprikával, az aprított petrezselyem zölddel és a reszelt parmezánnal beleöntjük a felvert tojást és összekeverjük. Összemelegítjük.
A kivájt, befűszerezett tököket alufóliával kibélelt olajjal kikent jénaiba tesszük. Megtöltjük a tökök belsejét a darált húsos keverékkel és elsimítjuk a tétjét.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk,borsozzuk, belekeverjük a parmezán sajtot és megkenjük vele a töltött tökök tetejét. 180 celsius fokos, előmelegített sütőbe rakjuk 45 percre, addig amíg szép pirosra sül a teteje.
Ha megsült kivessük a sütőből állni hagyjuk pihentetjük. Majd táljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!