Magyaros székelykáposzta
Elkészítés lépései
A felaprított hagymát csipet sóval zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a nagyobb kockára vágott combot. Sózzuk, borsozzuk, meghíntjük köménymaggal majd tovább pároljuk.
A savanyú káposztát kimossuk ha savanyú. Beletesszük egy lábasba, rászórjuk a megmaradt aprított hagymát, ízesítjük sóval, borssal és köménymaggal. Óvatosan, mert a káposztában vannak fűszerek. Babérlevelet sem teszek bele, mert már van benne. Ha sokkat teszünk bele akkor keserű lesz.
A káposztát is félpuhára előfőzzük majd összeöntjük a pörkölt alappal és készre főzzük.
Addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor félre húzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, elkeverjük, belerakjuk a paradicsomot, majd felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön félpuhára főzzük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!