Rumos meggyes csoki torta
Elkészítés lépései
Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá amikor felhabosodik akkor 3 evőkanál cukorral kéménybabbá verjük.
A tojássárgáját kikavarjuk az olajjal maradék 3 evőkanál kristály cukorral ,majd bele rakjuk a lisztet. A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát, a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab.
Egy 26 cm sütőpapírral kibélelt torta torta formába öntjük belesimítjuk. 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 sütjük tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta addig a tejszínt felverjük kemény habba. A mascarponét habosa keverjük a porcukorral, majd hozzá adjuk apránként a felvert tejszínt összekeverjük.
A kihűlt tortát vízszintesen három lappá vágjuk. A torta tartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot megkenjük megkenjük a tejszínes mascarpone krémmel kirakjuk a rumos meggyel.
Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és rumos meggy. Végezetül rárakjuk a tetejét. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá egy habzsákba szedjük a díszítéshez.
A torta bevonásához a csokit a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. Hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára is. A torta a tetejét tejszínhab csíkokból négyeteket készítünk a négyzetek közepébe rakjuk a rumos meggyet és habrózsákkal díszítjük. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém és csoki máz megdermedjen.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!