Diós meggyes piskóta kocka
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a csipet sóval addig amíg felhabosodik, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény, fényes habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, a barna cukrot és jól kikeverjük habosra. Majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, vaníliás cukrot, a fahéjat. Jól összekeverjük, majd a hab negyedével fellazítjuk a tésztát, a többi habot pedig laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük.
A tepsit kikenjük hideg zsírral, meghintjük liszttel, eloszlatjuk, a felesleget kiverjük. Beleöntjük a diós piskóta masszát a tepsibe, elsimítjuk, dióba mártott meggyel kirakjuk a tetejét.
180 celsius fokos, előmelegített sütőbe toljuk a tepsit és 20 perc alatt készre sütjük. /Tűpróbával ellenőrizzük/
Langyosra hagyjuk kihűlni, kockára felvárjuk. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!