Karfiolkrémleves
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.11.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Karfiolkrémleves, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A karfiolt rózsáira szedjük, a répát karikára vágjuk, a hagymákat pedig kockára.
Az olajon megpároljuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd rárakjuk a karfiolt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pároljuk.
Majd felöntjük 1,5 liter húsleves, vagy zöldség alaplével, belerakjuk a petrezselyemzöldet és puhára főzzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük.
Beleöntjük a főzőtejszínt, elkeverjük, felforraljuk és készen is van a finom leves.
Megszórjuk levesgyönggyel.
Elkészítési tippek és trükkök
Aki laktózérzékeny, tejszín nélkül is fogyaszthatja.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 közepes db karfiol
1 db burgonya
1 közepes db sárgarépa
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csipet szerecsendió
2 dl főzőtejszín
5 dkg levesgyöngy
petrezselyem
2 ek olívaolaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!