Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
Feltöltötte: Judit | 2023.08.07.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 5 perc
Egy igazán ízletes Sütőtök krémleves pirított tökmaggal, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőtököt mosd meg, hámozd meg, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és süsd két-három percig, közben kevergesd meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, zúzott fokhagymával.
Öntsd fel a vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedd le, és főzd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor a tök puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg rottyan egyet a tűzön, majd le is veheted. A sütőtökkrémlevest megszórhatod pirított tökmaggal.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
1 nagy db sütőtök
2 dl főzőtejszín
2 db leveskocka
húsleveskocka
húsleveskocka
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 kis db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi gyömbér
1 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!