Édesburgonyás sütőtökleves
Elkészítés lépései
A hagymákat megpucoljuk, finomra vágjuk, a friss gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
A tököt, édesburgonyát, répát megpucoljuk, kb azonos méretűre vágjuk.
A vajon megfonnyasztjuk a hagymákat és a gyömbért, hozzáadjuk a zöldségeket, nagy lángon lepirítjuk, meghintjük cukorral, rövid ideig karamellizáljuk.
Hozzáöntjük a narancs,- és zöldséglevet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne borsot.
Lefedve kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Ha túl sűrű lenne a leves, folyadékkal higíthatjuk a kívánt állag eléréséig.
Tálalásnál joghurtot, apróra vágott petrezselymet, karikára vágott chilit, chilipelyhet teszünk a leves tetejére, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal.
Aki nem szereti a csípős ízeket chili helyett pirított tökmagot, tökmagolajat, sajtos krutont, sült bacont, újhagymazöldet, snidlinget, ropogós csicseriborsót vagy pirított mandulát, diót tehet a leves tetejére. Tejszínnel is dúsíthatjuk, amitől még krémesebb lesz a leves. Maradék sült sütőtökből is elkészíthető.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!