Mézes szilvaleves fahéjas nudlival
Elkészítés lépései
A megmosott szilvát kimagozzuk, elnegyedeljük, fazékba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, pici sót, felforraljuk.
Amint forr beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, hozzáadjuk a mézet és kevergetve kiforraljuk, citromlével savanyítunk egy kicsit az ízén.
A krumplinudlihoz a héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, még melegen áttörjük, ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tojást, sót, zsiradékot és végül a lisztet. A tésztát eldolgozzuk, lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Három ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat félujjnyi metéltre vagdaljuk.
A nudlikat lisztben megforgatjuk, lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, az olvasztott vajba, majd a fahéjas porcukorban meghempergetjük. A leves betétjeként tálaljuk.
Hozzávalók
leves:
krumplinudli:
hempergetéshez:
olvasztott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!