Szezámmagos burgonyarúd
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.18.
közepes
50 perc
2 főre
egyéb
Előkészület: 20 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Egy igazán ízletes Szezámmagos burgonyarúd, Ágnes konyhájából.
Elkészítés lépései
A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk.
Beledolgozzuk a keményítőt.
A masszából először kis golyókat formálunk, majd ujjnyi széles kb 18-20 cm hosszú rudakat sodrunk.
Minden oldalát megforgatjuk a szezámmagban, felhevített, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
Frissen, mártogatóssal, salátával kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
2 főre
burgonyarúd:
45 dkg burgonya
11 dkg kukoricakeményítő
1 teáskanál só
1 kk bors
forgatáshoz:
10 dkg szezámmag
sütés:
5 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!