Őszi zöldségleves
Hideg időben mindig jól esik egy tányér forró lélekmelengető leves, mely tele van sokféle ízes tápláló zöldséggel.
Elkészítés lépései
A sárgarépát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A szárzellert felkarikázzuk (ha a külső szárak kicsit fásak lennének, zöldséghámozóval meghámozzuk).
A karfiolt megmossuk, apróbb darabokra szedjük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A babkonzerveket leöblítjük, lecsepegtetjük.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, vége felé rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
Hozzáadjuk a répát, karfiolt, zellert, kicsit átkevergetjük a hagymás olajon, fedő alatt néhány percig pároljuk.
Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a babot és a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg a buronya megpuhul.
Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!