Zöldséges palócleves
Feltöltötte: LJ Magdy | 2024.05.30.
könnyű
120 perc
4 főre
leves
Előkészület: 30 perc
Főzés: 90 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Zöldséges palócleves, LJ Magdy konyhájából.
Elkészítés lépései
A hagymát pucold meg, és vágd apróra. Olajon pirítsd meg, dobd hozzá a felkockázott húst. Kevergesd fehéredésig, majd szórd meg a paprikával, kevés köménnyel, sóval, tedd rá a zúzott fokhagymát. Időnként kevés vizet hozzáadva párold a marhát félpuhára 40 perc alatt.
A krumplit hámozd meg, darabold fel kockákra, és dobd a húsra a zöldbabbal együtt. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Mikor minden puha, keverd össze a lisztet a tejföllel, és öntsd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Végül szórd meg a finomra vágott kaporral, és forrald fel újra.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
40 dkg marhahús
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db babérlevél
0.5 csokor kapor
só
napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!