Csülökpörkölt
Elkészítés lépései
A húst csontozd ki, de egyszerűbb, ha eleve csontozva kéred, akkor ezt a részt kihagyhatod. A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre - 2x2 vagy 3x3 centiméteres darabokra. A többi hozzávalót is készítsd elő, a hagymát kockázd fel, ahogyan a szalonnát is, a paprikát, paradicsomot mosd meg, és vágd négybe, majd ha mindent megcsináltál, kezdődhet a főzés. Némi olajon pirítsd zsírjára a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Ha már szép üveges lett, jöhet hozzá a hús, a bőrök és a kömény társaságában.
Pirítsd pár percig így, majd ha már kezd fehéredni, keverd hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, aztán öntsd fel annyi vízzel, hogy csak félig lepje el. Mehet mellé a paprika és a paradicsom, a só ízlés szerint, aztán vedd kis lángra a tűzhelyet, és hagyd, hogy fedő alatt szépen megpuhuljon a hús. Ha már elég puha, mehet hozzá a frissen őrölt bors és a fokhagyma is, valamint ha teszel bele csípőset, azt is most keverd hozzá. Még kevergesd kicsit magasabb lángon körülbelül tíz percig, aztán el is készült a laktató és szaftos csülökpörkölt.
Hozzávalók
Elkészítéshez
csontozott
húsos szalonna
ízlés szerint, akár el is hagyható
őrölt fekete bors
Készíts róla egy képet és töltsd fel!