Egészben sült ropogós kacsa
Feltöltötte: LJ Magdy | 2024.05.30.
könnyű
135 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 120 perc [160C°]
Egy igazán ízletes Egészben sült ropogós kacsa, LJ Magdy konyhájából.
Elkészítés lépései
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, ahol kell, lepörzsöljük. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majorannával és borssal.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk 1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
A tepsit alufóliával lefedjük, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1,5 órára. Ezután levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva, 200 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük a kacsát.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
2 kg kacsahús
1 db egész kacsa
1 db egész kacsa
2 ek só
1 kk majoranna
1 ek bors
2 ek méz
1 dl alaplé
húsleves
húsleves
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!