Dyjoni mustáros karaj, sült szalonnával, ropogós sült hagymával
Elkészítés lépései
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kettévágjuk őket, majd lisztben megforgatjuk mindkét oldalukat.
Egy serpenyőben felhevítünk 2-3 ek olajat és a karajszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. (oldalanként 1perc)
A húsokat kiszedjük a serpenyőből. Ha szükségesnek látjuk, pótoljuk az olajat és az apróra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadunk 1 tk pirospaprikát és visszahelyezzük a húsokat. Felöntjük a vízzel és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Időközben szükség esetén kevés vizet adhatunk még hozzá, illetve ízlés szerint fűszerezhetjük. Ha már a hús majdnem kész, hozzáadjuk a mustárt és készre főzzük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 perc alatt összeforraljuk..
A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd ropogósra sütjük.
A szalonnát is megsütjük.
Vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!