Ropogós sült hekk franciasalátával
Elkészítés lépései
Sült hekk: A hekket megtisztítjuk, lekaparjuk a pikkelyeket, majd beirdaljuk, bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja. A lisztet, a kukoricadarát, a pirospaprikát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogósra kisütjük.
Franciasaláta: A répát és a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a zöldborsóval együtt megfőzzük, és leszűrjük. A leszűrt zöldségekhez hozzákeverjük az apróra vágott almát és ecetes uborkát.
A mártáshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel, a mustárral, sóval, borssal és egy kis citromlével, majd a zöldségekre öntjük, és az egészet összekeverjük.
Hozzávalók
Sült hekk
hekk
Franciasaláta
ecetes
Készíts róla egy képet és töltsd fel!