Csirkés zöldborsóleves
Feltöltötte: LJ Magdy | 2024.05.30.
könnyű
75 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Csirkés zöldborsóleves, LJ Magdy konyhájából.
Elkészítés lépései
Tegyük fazékba a zöldborsót, a csirkehúst, a felkarikázott sárgarépát, a felkarikázott petrezselyem gyökeret, a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, majd öntsük fel kb. 2 liter vízzel és tegyük fel főni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a cukrot és főzzük puhára az alapanyagokat.
A nokedlihez a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót és kb. 1/2 dl vizet keverjünk csomómentesre, majd szaggassuk a levesbe, végül adjuk hozzá a petrezselymet is. Ízlés szerint rántással sűríthető a leves.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
500 g zöldborsó
mirelit
mirelit
30 dkg csirkemell filé
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 teáskanál fűszerpaprika
3 csapott ek barna cukor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!