Zöldborsós csirketokány tésztával
Feltöltötte: LJ Magdy | 2024.05.30.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 50 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Zöldborsós csirketokány tésztával, LJ Magdy konyhájából.
Elkészítés lépései
A szalonna zsírját kisütjük, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma, amiket megpirítunk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp nem lepi el.
Ha a paprika és paradicsom elfőtt, (ha a víz elfogy, folyamatosan pótoljuk) akkor hozzáadjuk a felcsíkozott húst, amit sózunk, borsozunk és a vizet folyamatosan pótolva, addig főzzük, míg a hús megpuhul. Hozzáadjuk a borsót, és a lisztet csomómentesre keverjük egy deci vízzel és hozzáöntjük a tokányhoz. Ha a tokány újra felforrt, még 10-15 percig főzzük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
150 g kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
500 g csirkemell filé
só
bors
200 g zöldborsó
1 tk finomliszt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!