Céklás almával sült karaj
Elkészítés lépései
A karajszeleteket megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, azután enyhén kiklopfoljuk és egy kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük. Fóliával letakarjuk, öntünk alá fél deci vizet, és lassú tűzön félig megsütjük. Amíg a hús sül, a céklákat puhára főzzük, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, pici borsozzuk és frissen reszelt szerecsendiót szórunk rá. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, a helyükre pedig betöltjük a fűszeres céklát. A félig megsült hússzeletekre egy-egy céklával tölttöt almát helyezünk, majd az egészet visszatesszük a sütőbe és együtt készre sütjük.
Hozzávalók
Céklás almával sült karaj
sertéskaraj
Készíts róla egy képet és töltsd fel!