Rántott hús sült krumplival
Elkészítés lépései
Rántott hús elkészítése
A karajról vágjuk le a hártyás részeket, és vágjunk belőle kb. 2 centi vastag szeleteket. Ha szeletelt karajt vettünk, akkor erre a lépésre nem lesz szükség.
A karajszeleteket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ha lecspegett, kiklopfoljuk, majd egy kis részén a húst bevágjuk. Ezt csak azért, hogy sütés közben ne ugorjon össze a hús. Mindkét oldalát megsózzuk egy-egy csipet sóval.
A panírozáshoz a lisztet, a tojásokat, a zsemlemorzsát külön-külön tányérba készítjük. A tojásokhoz, mielőtt felvernénk, adjunk egy nagyobb csipet sót. Ezután verjük fel.
A hússzeleteket először lisztben megforgatjuk (a felesleget ütögessük le róla), majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
A beforgatott húsokat bő olajban süssük ki (én kókuszzsírban sütöttem). Ha olajsütőben készítjük, akkor 170 C fokon, ha pedig lábasban akkor fedő alatt legalább egyszer megfordítva.
A kisült húsokat papírtörlőre szedjük, frissen tálaljuk. Sült krumplival vagy krumplipürével tálalva a legfinomabb! :)
Sült krumpli elkészítése
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk hosszában szeletekre, mossuk meg, majd töröljük szárazra.
A krumplit bő olajban süssük ki. Én a krumplihoz is kókuszzsírt használtam.
Hozzávalók
Elkészítéshez
a sütéshez
a körethez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!