Gölődinleves
Zöldséges burgonyagombóc, krumpligombóc leves. Nagyon finom, mindenki nagyon szereti!
Elkészítés lépései
A hozzávalókat megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel. Rákockázzuk a hagymát, paprikával hintjük meg, majd két liter vízzel felengedjük. Beletesszük a csöves paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomlét is hozzáöntjük. Lassú tűzön forralgatjuk.
Elkészítjük a gölődineket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. Megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól „gömbölyíthető" legyen.
Amikor már majdnem kész a leves, forrás közben belefőzzük a gölődineket. Akkor kész, ha feljön a tetejére.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!