Tejfölös sajtos pogácsa
Elkészítés lépései
A sajtos pogácsa elkészítéséhez először felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan gyúrjuk össze, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és háromszor meghajtogatjuk egy irányban. A hajtogatások között mindig 30 percig pihentetjük. Az utolsó hajtogatás után kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal vagy akár köménnyel is.
Ezután lisztbe mártott kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és a pogácsákat tepsibe helyezzük. Még 10 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Hozzávalók
Élesztő felfuttatásához
További hozzávalók a pogácsához
reszelt sajt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!