Baconos pulykatorta
Elkészítés lépései
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pulykamell szeletet belemártjuk a tojásba és a reszelt sajtba. így rétegezzük addig amíg a hús el nem fogy. (az eredeti recept szerint először lisztbe is bele kell mártani, de én azt kihagyom). A tetejére is szalonna szeletek tettem. Lefóliáztam és kb. 45-50 percig sütöm, 180 fokon. Utána leveszem róla a fóliát és pirítom a szalonnát a tetején. Amikor már majdnem teljesen készen lett, akkor kiborítottam és így visszahelyeztem a sütőbe, hogy az alsó szalonnák is meg tudjanak pirulni.
Hozzávalók
Baconos pulykatorta
szeletelt
reszelt sajt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!