Vargányagomba-leves
Feltöltötte: Gyöngyi | 2024.11.03.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Vargányagomba-leves, Gyöngyi konyhájából.
Elkészítés lépései
Felkarikázzuk a megtisztított zöldségeket és a gombát is feldaraboljuk.
A gomba kivételével olíva olajon megdinszteljük a zöldségeket, majd felengedjük annyi vízzel hogy jócskán ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, én maggi ízvarázs zöldségkeveréket tettem bele.
Hozzátesszük a gombát is, és puhára főzzük. Kb 15 perc.
Ha megfőtt, tejföllel és liszttel behabarjuk. Összeforraljuk, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 ek olívaolaj
2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1 db zeller
2 db burgonya
1 db vöröshagyma
25 dkg vargánya gomba
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő
150 ml tejföl
1 csapott ek finomliszt
1 csokor petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!