Rizseshús csirkemellből
Feltöltötte: Gyöngyi | 2024.11.04.
könnyű
45 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 35 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Rizseshús csirkemellből, Gyöngyi konyhájából.
Elkészítés lépései
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és a szeletelt paprikát, és együtt tovább pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd belekeverjük a kockára vágott csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk.
Ízesítjük sóval és borssal, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a rizst, és felöntjük a rizs másfélszeresének megfelelő mennyiségű vízzel, majd puhára főzzük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
40 dkg rizs
2 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
50 dkg csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!