Alföldi húsleves
Elkészítés lépései
Az alföldi húsleves elkészítéséhez a darált húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel, kis golyókat formázunk belőle. Hideg delikátos vízbe feltesszük főzni a gombócokat,(van valakinek leves alapja abba is lehet főzni (lassú tűzre).
A zellert, karalábét, répát, gyökeret megpucoljuk, vékony csíkokra felvágjuk. A gombát felszeleteljük, a karfiolt nagyobb darabban hagyjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, egy réteg haját rajta hagyunk, és egészben kerül a levesbe.
Fél főzésnél a gombócokhoz tesszük a zöldségeket, paprikát, paradicsomot. A karfiolt csak később tegyük bele, mert szét fő.. (most nem került a levesbe a zöldborsó)
A leves már majdnem készen van, beletesszük cérnametéltet. Készre főzzük.
Hozzávalók
Húsgombóc hozzávalói:
delikát, a főzőlébe
Készíts róla egy képet és töltsd fel!