Szilvás Charlotte
Elkészítés lépései
A fehérjét a cukorral keményre verjük, a fordulatot vegyük kicsire, és adjuk hozzá a tojássárgáját. A sütőporral elkevert lisztet lazán belekeverjük
Egy 24 cm kerek tortaformába, egy vékonyabb lapra valót masszát teszünk. A többit 34x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokon megsütjük.
A kész piskótát a tepsiből, egy sütőpapírra kiborítjuk, lehúzzuk a papírt az aljáról és feltekerjük.
Mikor kihűlt megkenjük lekvárral, és szorosan feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Egy 24 cm nagyságú félgömb alakú tálat, kibélelünk folpackkal. Kirakjuk a piskóta tekerccsel, aljával kezdjük.
A krémnek a szilvát megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat. Kihűtjük. Reszelt citromhéjat beleforgatjuk.
A mascarponét a porcukorral elkavarjuk.
Tejszínt felverjük, szilvát felkockázzuk. A zselatint 1 dl hideg vízben megduzzasztjuk, kinyomkodjuk, megmelegítjük, hogy elolvadjon a zselatin, de ne forrjon fel.A szilvához keverjük a zselatint, beletesszük a felkockázott szilvát, mascarponét, és lazán hozzákeverjük a felvert tejszínt.
A krémet a piskóta roláddal bélelt tálba öntjük, A tortaformába sütött piskóta karikával befedjük.
Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt kiborítjuk a tálból, lehúzzuk róla a fóliát
A szilva, ha lehet legyen picit savanykás, a krém íze finomabb lesz.
Hozzávalók
Tészta hozzávalók:
kristály
Piskótát lekenni
Krém:
a szilva édes, nem kell bele tenni
kicsire felkockázva
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!