Aszaltszilvás kókusztallér
Feltöltötte: Judit | 2024.06.07.
könnyű
25 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Aszaltszilvás kókusztallér, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd beleütjük az egész tojást és a tojássárgákat.
A vajat kissé megolvasztjuk, és hozzáadjuk a keverékhez, majd ízlés szerint édesítjük az édesítőszerrel.
Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és tésztához keverjük.
Alaposan összedolgozzuk, és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és a tenyerünkben összelapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál zabliszt
teljes kiőrlésű lisztből is süthető
teljes kiőrlésű lisztből is süthető
1 kávéskanál sütőpor
2 db tojássárgája
3 dkg vaj
10 dkg aszalt szilva
ízlés szerint eritrit
1 db tojás
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!