Karalábéleves
Feltöltötte: Judit | 2024.06.14.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Karalábéleves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A karalábét tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, olajon, pici vízzel félpuhára pároljuk.
Beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. 4 adag leves lesz.
A hagymát megpucoljuk, és egészben tesszük a levesbe.
Sózzuk, borsozzuk, a leveskockát is beletesszük, és kb. 20 percig puhára főzzük. A hagymát kidobjuk belőle.
A petrezselymet apróra vágjuk, és azzal szórjuk meg a levest.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 nagy db karalábé
1 közepes db vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
2 kávéskanál fűszerpaprika
1 db leveskocka
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 teáskanál petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!