Tárkonyos karalábéleves
Feltöltötte: Judit | 2024.01.05.
könnyű
50 perc
4 főre
leves
Előkészület: 20 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Tárkonyos karalábéleves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott répát, gyökeret, majd az egészet jól átpirítjuk. Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és félpuhára főzzük.
Azután hozzáadjuk a felkockázott karalábét, ízesítjük a levest sóval, borssal, tárkonnyal és addig főzzük amíg a zöldségek puhára nem főnek. A tejfölben elkeverjük a lisztet kevés vízzel, majd a leveshez öntjük. Ekkor hozzászórjuk a petrezselymet és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Pár perc alatt összeforraljuk és tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Leveshez
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db petrezselyemgyökér
3 közepes db karalábé
1 közepes db vöröshagyma
1 ek tárkony
1 db leveskocka
zöldség
zöldség
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csapott ek finomliszt
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál citromlé
vagy ízlés szerint
vagy ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
15 dl víz
kb
kb
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!