Ördögpirula
Feltöltötte: Judit | 2024.01.07.
könnyű
20 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 0 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Ördögpirula, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tejet a vízzel, sóval, cukorral, rummal és a vajjal felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
Ezután levesszük a tűzről és egyesével egy kézi mixerrel, a masszához keverjük a tojásokat, majd egy olajba mártott kanállal közepesen forró olajba szaggatjuk. ( Egyszerre nem sokat, mert a fánkok a duplájukra fognak nőni .)
A fánkokat arangybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük és még melegen kakaós porcukorba forgatjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Elkészítéshez
150 ml tej
50 ml víz
1 csipet só
1 púpozott ek cukor
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
3 db tojás
2 ek rum
2 ek cukrozatlan kakaópor
forgatáshoz
forgatáshoz
4 ek porcukor
forgatáshoz
forgatáshoz
4 dl napraforgó olaj
kb
kb
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!