Gesztenyés narancsos csokis kuglóf
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 2 - 2 , 2 l - es kuglófformát kivajazunk. A tojásokat a cukorokkal habosra verjük, majd hozzákeverjük a margarint, a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, az aromát, a narancshéját és a levét. Ezután hozzáöntjük a tejet és hozzáforgatjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
Végül a masszához hozzákeverjük a csokilencsét is, majd a formába simítjuk és kb 45 - 50 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Ha nagyon sülne a tetetje, alufóliát borítsunk rá.
Ha a kuglóf megsült, a formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Tálalás előtt leszórjuk porcukorral.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
lágy
vagy csokilencse
Készíts róla egy képet és töltsd fel!