Rozsos burgonyapürés pogácsa
Elkészítés lépései
Az élesztőt a tej és a cukor keverékében felfuttatjuk, a kétféle lisztet, a sóval összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a burgonyapürét, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojássárgáját és a tejfölt. ( lehet több vagy kevesebb ) Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk és egy 4 cm - es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírrral bélelt tepsibe rakjuk és 30 percig kelesztjük. Ezután lekenjük a tetejüket felvert tojással és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
kb
világos
langyos
langyos
kenéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!