Tejfölkrémes citromtorta
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 - 24 cm - es formába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a robotgép üstjébe öntjük, majd elkezdjük habbá verni, amikor már kifehéredett és habos kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután tovább verve, hozzadjuk tojássárgáját és hozzácsurgatjuk a vizet, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és fahéjat. Egy spatulával óvatos mozdulatokkal az egészet egyneművé keverjük.
A masszát a formába simítjuk és kb 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, letakarjuk folpackkal és kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, a tejfölt ízesítjük a cukrokkal, hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét, majd hozzákeverjük a folyósra melegített zselatint, a pudingot és hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A piskótát 3 lapba vágjuk, a lapok köré tortagyűrűt helyezünk és a krém kb a 3 / 4- ével betöltjük a lapokat. A tortát hűtőben 2 órán át dermesztjük, majd a megmaradt krémmel körbekenjük és tetszés szerint díszítjük.
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
forró
őrölt
Krém elkészítése
20 % - os
Készíts róla egy képet és töltsd fel!