Perzsa tejpuding
Feltöltötte: Judit | 2024.01.07.
könnyű
20 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 0 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Perzsa tejpuding, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
4 dl tejet a mézzel és a sóval felforralunk, a maradék tejet simára keverjük a rizsliszttel, majd hozzáöntjük a felforralt tejhez és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a rózsavizet.
A pudingot tálkákba / kelyhekbe szétosztjuk és megszórjuk durvára vágott pisztáciával. Langyosan vagy lehűtve kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
tej
35 g rizsliszt
3 ek méz
2 ek rózsavíz
vagy ízlés szerint
vagy ízlés szerint
só
5 dkg pisztácia
kb
kb
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!