Hamis fanta szelet
Elkészítés lépései
A tésztához a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a kakóporral vegyített, sütőporos lisztet. A masszát óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal és a tepsibe simítjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, a tejfölt ízesítjük ( fontos hogy szobahőmérsékletű legyen ) majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a habbal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A sütemény tetejére 1 dl üdítőben simára keverjük a pudingport, a többit felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor levesszük a lángról, hagyjuk kicsit hűlni és a krémre öntjük.
Hűtőben legalább egy éjszakán át dermesztjük.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
meleg
Krém elkészítése
vagy ízlés szerint
Készíts róla egy képet és töltsd fel!