Mónika szelet
Büszkeséggel tölt el, hogy ezzel a süteménnyel a tapasztalt nagymamák előtt végeztem egy süteményversenyen. Elhoztam az első díjat.
Elkészítés lépései
Grízes krém megfőzése:
A tejből a búzadarával, a vaníliás cukorral és a cukorral krémet készítünk. A 10 dkg darált diót az utolsó pillanatban tesszük hozzá. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint.
Diós piskóta megsütése:
A tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Piskóta betöltése, csokidarával megszórása:
A piskótát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük és be is vonjuk vele. A tetejére durvára reszelt csokit szórunk.
Hozzávalók
Tésztához
darált
Krém
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!