Marika szelet
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk.
3 részre osztom a tésztát. Egyenként kinyújtom, 28x38 cm-es sütőlemezre teszem, és megszurkálom egy késsel őket.
Mindhármat 180 C fokon, kb.10 perc alatt világosra sütöm.
A krémhez a vaj és a kakaópor kivételével pudingot főzök és kihűtöm. A vajat kihabosítom. A kihült krémet a kihabosított vajjal összekeverem és megfelezem. Egyik felébe kakaóport és rumaromát keverek.
Az egyik tésztát megkenem a kakaós krémmel. Ráteszem a második lapot és megkenem a vaniliás krémmel. Ráteszem a harmadik lapot. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy összepuhuljon a sütemény.
Másnap felolvasztom a csokoládét (1-2 evőkanál olajjal hígítok rajta), és rákenem a sütemény tetejére.Ha a csokoládé megdermedt felszeletelem.
Hozzávalók
A tésztához
20%-os
A krémhez
2,8%-os
Holland
Készíts róla egy képet és töltsd fel!