Eperpudingos piskóta recept
Elkészítés lépései
A pudingos piskóta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük, és kihabosítjuk.
Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a stabil habba, és elkeverjük benne. Az így kapott masszát egy tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük az eperpudingport a rajta lévő leírás szerint. Hagyjuk néhány percet hűlni, majd a piskótára öntjük, és elsimítjuk. Az így kapott süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Kihűlés után kockákra vágjuk. (Eperrel is díszíthetjük.)
Készíts róla egy képet és töltsd fel!