Almás-pudingos szelet
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
közepes
45 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Almás-pudingos szelet, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tésztát összegyúrjuk, és hideg helyen 1 órát pihentetjük.
Elfelezzük, az egyik tepsi méretűre nyújtjuk és a vajjal kikent, liszttel meghintett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A megreszelt, ízesített almatölteléket rákenjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt, az előzőleg felfőzött, ízlés szerinti cukorral ízesített, alig langyosra hűtött vaníliás pudingot a tetejére önjük, elsimítjuk, és kihűlés után szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
A tésztához
50 dkg finomliszt
25 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 db tojásfehérje
10 dkg sertészsír
1 citromból nyert citromhéj
reszelt
reszelt
2 ek tejföl
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez
1.5 kg alma
40 dkg cukor
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint gyömbér
A tetejére
2 csomag vaníliás pudingpor
8 l tej
ízlés szerint cukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!