Lencsefasírt zöldséges körettel
Feltöltötte: Judit | 2024.06.05.
közepes
85 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 50 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Lencsefasírt zöldséges körettel, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A kockára vágott kenyeret sütőben megszárítjuk, a hagymát, a paprikát, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A főtt lencsét összekeverjük a petrezselyemmel, a paprikával, a hagymával, a tojással, a fűszerekkel, és késes aprítóban pépesre dolgozzuk. A szárított kenyeret hozzámorzsoljuk, jól összedolgozzuk.
A masszából tetszés szerinti fasírtokat formázunk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Sós vízben puhára főzzük a kölest és a kockára vágott sárgarépát, majd összekeverjük, petrezselyemzölddel megszórjuk, paprikacsíkokkal díszítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
10 szelet kenyér
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 kis db vöröshagyma
300 g lencse
főzve
főzve
2 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint ételízesítő
3 dl napraforgó olaj
sütéshez
sütéshez
Körethez
1 bögre köles
3 kis db sárgarépa
ízlés szerint só
1 csokor petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!