Diós-narancsos tejszínhabos sütemény
Feltöltötte: Judit | 2024.06.11.
közepes
25 perc
8 főre
desszert
Előkészület: 0 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [160C°]
Egy igazán ízletes Diós-narancsos tejszínhabos sütemény, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A cukrot az ásványvízbe tesszük, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük, és a cukros vízhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
22 x 35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A kész tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla.
Amikor kihűlt, villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk.
A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, és tálalás előtt, egy órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
8 főre
Elkészítéshez
10 dkg cukor
10 dkg dió
darálva
darálva
1 csomag sütőpor
2 dl ásványvíz
szénsavas
szénsavas
15 dkg finomliszt
10 ml gyümölcslé
a belocsoláshoz (vagy kávé)
a belocsoláshoz (vagy kávé)
3 dl habtejszín
1 ek porcukor
1 narancsból nyert narancshéj
10 dkg dió
apróra vágott
apróra vágott
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!