Reszelt diós kocka
Feltöltötte: Judit | 2024.06.16.
könnyű
60 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Reszelt diós kocka, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a tészta 3/4-ed részét, majd megkenjük baracklekvárral (a maradék tésztát fagyasztóba tesszük).
Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, a rummal, a tojássárgákkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot is óvatosan.
A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Tésztához
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 dkg cukor
2 db tojás
12 dkg sertészsír
Töltelékhez
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió
darálva
darálva
1 ek rum
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
8 ek sárgabaracklekvár
Kenéshez
1 db tojás
kenéshez
kenéshez
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!