Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában
Feltöltötte: Judit | 2023.07.22.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 45 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc
Egy igazán ízletes Sütőtökös túrógombóc pirított diómorzsában, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megsült sütőtök belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, a zablisztet, a sütőport, a cukrot és sót. Jól összekavarjuk. (Ha híg lenne, még tegyünk hozzá zablisztet.)
Közben vizet forralunk, a masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleengedjük a még nem lobogó, forró vízbe. Amikor feljönnek a víz felszínére, merőkanállal óvatosan kivesszük.
1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a diómorzsát, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.
Mellé kínálhatunk sütőtökpürét, de bármilyen gyümölcsöntettel is isteni.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Túrógombóc
25 dkg sütőtök
25 dkg laktózmentes túró
2 db tojás
4 csapott ek zabliszt
0.5 csomag sütőpor
1 kávéskanál nyírfacukor
1 csipet só
Forgatáshoz
1 marék dió
pirított, darált dió
pirított, darált dió
1 ek olívaolaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!