Almás-habos kocka
Elkészítés lépései
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és megpároljuk. Mikor a levét feldobta, le is vehetjük a tűzről.
A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre, sütőpapírt teszünk alá.
A reszelt almát leszűrjük, és a tésztára simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk, és továbbsütjük, amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Hozzávalók
Elkészítéshez
Bámilyen lisztből készíthető
Készíts róla egy képet és töltsd fel!