Gesztenyés habos kocka (liszt nélkül)
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
könnyű
40 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 15 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Gesztenyés habos kocka (liszt nélkül), Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd belekeverjük a kakaóport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Sütőpapíros tepsibe (20x30-as) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot a tejjel és az eritrittel sűrűre felfőzzük, majd kihűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a pépesre kevert gesztenyepürét hozzákeverjük, és a krémet a kihűlt piskótalapra kenjük.
A tejszínt az eritrittel keményre verjük, és rásimítjuk a gesztenyekrémre.
Díszíthetjük csokidarabkákkal is.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
A tésztához
4 db tojásfehérje
3 evőkanál eritrit
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez
200 g gesztenyemassza
1 csomag
1 csomag
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
ízlés szerint eritrit
A tetejére
3 dl habtejszín
ízlés szerint édesítőszer
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!