Kókuszkocka zablisztből
Feltöltötte: Judit | 2024.05.27.
könnyű
45 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Kókuszkocka zablisztből, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd óvatosan forgassuk hozzá a kókuszos lisztet és az olvasztott vajat.
A masszát simítsuk egy kb. 20x20-as kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített 180 °C-on süssük tűpróbáig (20-25 perc).
Kihűlés után a tésztát vágjuk 4x4 cm-es kockákra.
A bevonáshoz a tejszínt forrósítsuk fel, tördeljük bele a csokoládét, és kevergessük addig, amíg a csoki el nem olvad.
Mártsuk meg a piskótakockákat a tejszínes csokoládéba, és forgassuk kókuszreszelékbe.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Elkészítéshez
4 db tojás
13 dkg porcukor
10 dkg zabliszt
7 g kókuszreszelék
1 csipet só
5 dkg vaj
25 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
20 dkg kókuszreszelék
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!