Rákóczi túrós
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva félretesszük. Ezután a túrót átpasszírozzuk, majd a tejföl és a mazsola társaságában hozzáadjuk a kétféle cukorral elkevert tojássárgájához. A búzadarát a túrókrémbe keverjük, mindezt pedig a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve adjuk hozzá végül a krémhez.
Az összegyúrt tésztát kivajazott tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe téve 12-14 perc alatt közepes lángon elősütjük. Ezt követően egyenletesen elkenjük rajta a túrókrémet, és további 25 percre visszatesszük sülni.
A felső réteghez félretett tojásfehérjét előbb félig verjük fel, majd a cukor és egy nagyon kevés citromlé vagy ecet fokozatos hozzáadása mellett kemény habbá verjük. Ezt csillagcsöves habzsákba töltjük, aminek segítségével a túrókrém tetejére húzzuk.
A süteményt visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük, majd körülbelül 130 fokra letekerve a sütőt még 30 percen át hagyjuk száradni és barnulni a habot.
A lekvárt még meleg állapotában töltjük a rács réseibe.
Hozzávalók
Tésztához
vagy szénhidrát-csökkentett liszt
vagy sütőpor
reszelt
Töltelékhez
félzsíros
vaníliás nyírfacukor
reszelt
Habpaplanhoz
vagy ecet
cukormentes baracklekvár
Készíts róla egy képet és töltsd fel!