Rácsos túrós sütemény
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
könnyű
40 perc
8 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Rácsos túrós sütemény, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Először egy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit, és alaposan összekeverjük.
A tésztát összeállítjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a kikavart, ízesített túrót, majd a tészta másik feléből rácsot készítünk a tetejére.
Megkenjük tojással, megszurkáljuk, hogy sütésnél a levegő kijöjjön, és tojás sárgájával megkenjük a tetejét.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsi mérete: 35x22cm.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
8 főre
A tésztához
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 db tojás
25 dkg margarin
150 g tejföl
kis pohár
kis pohár
0.5 csomag sütőpor
ízlés szerint édesítőszer
1 csipet só
A töltelékhez
50 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
1-2 evőkanál
1-2 evőkanál
1 evőkanál búzadara
ízlés szerint édesítőszer
citromhéj
ízlés szerint
ízlés szerint
mazsola
ízlés szerint
ízlés szerint
A tészta kenéséhez
1 db tojássárgája
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!