Diós datolyagolyó
Feltöltötte: Judit | 2024.05.28.
könnyű
20 perc
3 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Diós datolyagolyó, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Kis edényben vizet forralunk, lehúzzuk a tűzről, és belerakjuk a datolyát. Kb. 1 óráig hagyjuk puhulni, majd leszűrjük.
Ledaráljuk a diót, és 4 evőkanálnyi mennyiséget félrerakunk egy tányérba. A maradékot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a narancs kifacsart levét, a mézeskalács fűszerkeveréket és a datolyát, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A masszából kis golyókat formázunk, és megforgatjuk a korábban félretett darált dióban.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
3 főre
Elkészítéshez
125 g datolya
magozott
magozott
100 g dió
40 g zabpehely
aprószemű
aprószemű
1 narancsból nyert narancslé
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!